Explanimation en Storytelling

Storytelling (het vertellen van verhalen) is tegenwoordig een belangrijk gereedschap. Of het nu over een merk, een organisatie, product of proces gaat, storytelling zorgt ervoor dat je verhaal tot leven komt. Naast storytelling is de populariteit van videomarketing ongekend. Combineer de twee en u bent verzekerd van succes!

 

Wat is een explanimation?

Explanimation staat voor ‘explanation’ en ‘animation’, ook wel ‘uitleg’ en ‘animatie’. Zoals de woorden eigenlijk al zeggen is een explanimation een animatievideo waarin een vaak complexe boodschap wordt uitgelegd, een uitleganimatie dus. Dit kan zowel in 2D als in 3D.

Waarom een explanimation?

Zoals bovenstaand al kort toegelicht is het vertellen van een verhaal tegenwoordig erg belangrijk. Een verhaal zorgt niet alleen voor ordening van bepaalde (vaak complexe) zaken, maar geven daarnaast een betekenis/gevoel aan de kijker. Hiernaast blijft de boodschap van een explanimation vaak langer hangen. Dit door de illustraties.  

Wilt u een complex product aan de man brengen? Dan zorgt een explanimation ervoor dat jouw verhaal niet ‘saai’ op papier staat, maar sterk overkomt in een animatievideo. Wilt u (potentiële) klanten enthousiasmeren over uw merk? Door gebruik te maken van een explanimation komen de merkwaarden, uw huisstijl en uw boodschap meteen goed over.

Kortom, abstracte zaken gemakkelijk vertalen naar je doelgroep? Maak dan gebruik van een explanimation.

Heuvel Media, specialist in explanimations

Heuvel Media is gespecialiseerd in het ontwikkelen van explanimations. Samen met u gaat Heuvel Media graag aan tafel zitten om een passende duidelijke boodschap te creëren voor uw doelgroep. Hierna gaan wij aan de slag met het visualiseren van uw wensen door het maken van illustraties. Gaat u akkoord met het script? Dan wordt de tekst door een de voice-over (van uw keuze) ingesproken. Hierna is de explanimation video klaar om in elkaar gezet te worden.

Gebruik maken van een explanimation als communicatiemiddel? Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem gerust contact met ons op.

Lees meer
Heuvel Media uitleganimaties